söndag 18 mars 2012

Espresso utav Tranströmmer

Åh, vi har precis bokat en semestervecka tillsammans med våra bästa vänner en vecka på Mallorca! Det ska förhoppningsvis bli lata, soliga sköna dagar med både bad och lite äventyr. Några goda koppar kaffe blir det garanterat också, fast för min del vill jag ha det utspätt med mjölk - caffe latte är min favvo :-)
Jag fick ett mail av min kusin (TACK!) med en härlig uppmaning för att öka upplevelsen av det goda kaffet:

Att meditera över det du stoppar i munnen hjälper till att fâ tiden att gâ lângsammare samtidigt som dina sinnes upplevelser maximeras. Att meditera över det du stoppar i dig fungerar som ett förstorningsglas av upplevelsen.
-Ta ett djupt andetag och sitt bekvämt.
-Förbered dig mentalt för det du skall göra.
-Sträck ut din hand med en medveten rörelse.
-Lyft upp koppen och för den till dina läppar.
-Stanna upp. Titta. Lukta.
-Luta sedan koppen och känn hur vätskan flödar in i din mun.
-NJUT av den lyxiga känslan.
-Svälj när du är redo.
-Ställ lângsamt tillbaka koppen.
-Registrera det exakta ögonblick dâ handlingen är avslutad.
-Lägg märke till hur stilla tankarna blivit.



Inte samtidigt, men kanske mellan klunkarna, kan du läsa och njuta av Tranströmmers dikt;

ESPRESSO
Det svarta kaffet pâ uteserveringen
med stolar och bord granna som insekter.
Det är dyrbara uppfângade droppar
fyllda med samma styrka som Ja och Nej.
Det bârs fram ur dunkla kaféer
och ser in i solen utan att blinka.
I dagsljuset en punkt av välgörande svart
som snabbt flyter ut i en blek gäst.
Det liknar dropparna av svart djupsinne
som ibland fângas upp av själen,
som ger en välgörande stöt: Gâ!
Inspiration att öppna ögonen.


Ha en bra dag och njut av livet! Även de gråregniga vårdagarna har många ljusglimtar att upptäcka ;-)
/Pernilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar